söndag 3 februari 2008

Eländig lite kille!

Lillis har haft en tuff vecka. I söndags när han vaknade var kudden blöt av en stor varfläck och han skrek och tog sig för öronen så vi begav oss till Närakuten i Farsta. Jag ryser när jag tänker på alla baciller som finns där. Försökte öppna alla dörrar med kroppen för att slippa få de små microsadisterna på händerna. Sen ville doktorn hälsa, till råga på allt och jag stack motvilligt fram min hand. Och sedan säger han "man borde inte ta små barn till sånna här ställen pga av alla baciller"... Vi åkte därifrån med Kåvepenin-pencillin mot öroninflammation.
Usch, vad det var hemskt att svälja den fruktsmakande vätskan tyckte Lillis. Fick tips om att kyla ned smaklökarna med glass innan. Smart tyckte vi men Lillis gillar tyvärr inte glass...ännu. Någon som har något annat fiffigt tips?
Efter några dagar svullnade Lillis upp runt ögonen och blev alldeles röd och torr och fjällig i ansiktet. Kanske överkänslig mot kåvepeninen? Vi åkte till Närakuten på nytt igår, lördag och fick recept på allergimedicin och salva. Läkaren sa att det är för tidigt att säga vad reaktionen beror på. Inatt var han vaken och skrek en hel del och imorse såg han värre ut än någonsin, stackarn.
Annars är han inte alltför påverkad under dagtid. Han leker på och är ute på vardagsutflykter med pappan och träffar sina kompisar Axel och Wilmer (ofta på Elgiganten och sånna ställen - förstår inte vad dom GÖR där...,-)
Lillis är vansinnigt förtjust i Molly och Krokodil-böckerna. Han vill läsa dem om och om igen och riktigt myser med hela kroppen när man för femtielfte gången läser de välkända raderna. Dessa kan han varmt rekommendera till alla andra barn!!
När Lillis vaknar ska vi ut i vinterlandskapet. Skön söndag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Lillis! Hoppas att det bara är något tillfälligt och inte kåvepenin allergi!

Angående Krokodilböckerna så är Wilmer LIVRÄDD för dem... Han börjar skaka så fort han får se krokodilerna som hoppar ut ur böckerna...

Ilona sa...

Vem har skrivit Krokodilböckerna? Tvåan älskar ju när man skräms. Ja man kan ju inte bli annat än sjuk om man hänger på Elgiganten...

Anna sa...

Hoppas Lillis är frisk nu!

Moderator sa...

Krokodilböckerna är skrivna av Jo Lodge (översatta från engelska). Ges ut av www.berghsforlag.se och finns att köpa lite här och där.

Lillis har börjat hosta nu igen...